_DSC9830437 copyDet er ingenting som gleder meg mer enn å se folk ha mindre vondt, oppleve mindre stress, og å ha større glede av livet.

Fordi etikk er veldig viktig for meg, har jeg stadig sett etter måter å forbedre min praksis på. Har forskning vist at mine ideer har vært feil, har jeg begynt på nytt med blanke ark og søkt andre steder etter ny forståelse.

Jeg var første norske diplomerte shiatsuterapeut fra Axelsons Gymnastiska Institut (2002). Jeg er også akupunktør fra Nei Jing Skolen (2007). Siden har jeg studert shiatsu i Stockholm, Oslo, New York, São Paulo, London og Wien.

I mange år var jeg frustrert over at modellene jeg hadde lært i klassisk shiatsuterapi ikke var gode nok. Derfor var det avgjørende for meg å forstå hvordan man kan bruke huden som inngang til nervesystemet. I fysioterapien kalles metoden for dermonevromodulasjon, Dette gir en medisinsk forklaring på hvordan shiatsu fungerer. Behandlings-prinsippene mine er også de samme som hos IASP (International Association for the Study of Pain) og Norsk Smerteforening.

Siden 2008 har jeg også vært i aktiv dialog med et internasjonalt miljø av smertevitere, kliniske nevrologer, massasjeterapeuter og fysioterapeuter.

Jeg underviser i shiatsu, dermonevromodulasjon, nevrologisk bevegelsesterapi og i mindfulness, noe som er spesielt egnet for kroniske smertepasienter. I tillegg til dette er jeg også sertifisert trener i Tai Chi Chuan. Jeg er også musiker og gir gitartimer til begynnere og viderekomne.

Hjertelig velkommen til god behandling!

Varm hilsen,
Tord Helsingeng