Trygghet, omsorg og velvære siden 2002 ~ nå i Oslo og Elverum.
Nyhet: Bestill ti behandlinger og få 10% rabatt!

Vil du oppleve dyp avspenning og mer overskudd?

Trenger du å få hjelp til å behandle smerter som har vart lenge?

Jeg kombinerer moderne smertevitenskap med japansk tradisjonell massasje.

Gjennom å jobbe sammen finner vi løsninger som varer.

Tilbakemeldinger


"Kombinasjonen av kunnskap og et behagelig vesen er uslåelig."

Leni Torvbråten, Nettredaktør for Oslo Bystyres Sekretariat

"Virkelig gode hender!"
Sigurd Nikolai Winge, Komponist og lydprodusent

"Fantastisk! Anbefaler!"
Merethe Næss, Kontorleder Oslo Politidistrikt

Vil du ta kontakt og bestille time, går du hit..
Vil du vite mer om behandlingen, trykk her.
Mer informasjon om meg finner du her.

Artikler fra bloggen.

Hvorfor

Shiatsu er massasje, fysioterapi og akupunktur uten nåler. Shiatsu (direkte oversatt: «fingertrykk») er basert på den tradisjonelle kinesiske massasjen tui-na, akupressur og qigong, samt forståelse fra japansk tradisjonell medisin. Nevrologisk Shiatsu oppstår i møtet mellom østlig shiatsu og vestlig nevrologi.

Smertestillende bevegelse er en samling av teknikker fra nervemobilisering (neurodynamics), somatiske øvelser (Feldenkrais og Hanna Somatics), oppmerksomhetstrening/meditasjon (Vipassana) og emosjonell fokusering (Focusing).

Nevrologisk Shiatsu virker helbredende gjennom:

1. Effektiv avspenning.

Grunnlaget i en shiatsubehandling er at mottakeren føler seg ivaretatt og avslappet slik at kroppen kan helbrede seg selv.

2. Smertebefrielse gjennom balansering og leging av nervesystemet.

Nevrologisk forskning viser oss at smerter leges gjennom riktig påvirkning av hele nervesystemet, fra kroppen til hjernen. Det viktigste en behandling kan gjøre for nervesystemet er å tilføre det nytt blod som kan nære oksygen-sultne nerver, og  hjelpe til med ny og ikke-truende sanseinntrykk som hjernen kan bruke til å omgjøre smerten. Slik lages en åpning for at man kan lære opp nervesystemet til ny helbred gjennom bevegelse.

3. Stimulering og tonifisering av det hormonelle systemet, lymfebanene, åndedrettet, blodomløpet og fordøyelsen.

Avslapning er det samme som å spenne av det sympatiske nervesystemet. Denne delen av det hormonelle systemet er ofte overstimulert i vårt samfunn – dette kalles stress. Shiatsu øker produksjonen av oxytocin og endorfiner i kroppen, og senker produksjonen av adrenalin og kortisol. Shiatsu kan også hjelpe kroppen til å skape mer insulin. Lymfesystemet er kroppens avløpssystem. Shiatsu hjelper lymfe til å bevege på seg, på samme måte som lymfedrenasje.

Stress får ofte pustemuskelen (diafragma) til å stramme seg, slik at man puster ufullstendig. Shiatsu befrir åndedrettet som igjen virker befriende på resten av kroppen og bevisstheten. (Det kan være verdt å merke seg at den samlede overflaten av lungevevet er 70 kvadratmeter!) Shiatsu hjelper sirkulasjonen av blod og hjelper til å normalisere blodtrykket. Stress har ofte innvirkning på fordøyelsen, og dette kan også reguleres gjennom shiatsu kombinert av et bevisst kosthold samt mosjon.

Stadig mer forskning peker på hvordan kroppen reflekterer hvordan du føler deg. Dette er prosesser som er i stadig forandring og som det er mulig å innvirke på. Kroppen sitter oftest på ressurser den har glemt bort eller på annen måte mistet kontakt med.

Ved å lytte kan man lære.

Smertestillende bevegelser – kroppens egen medisin

Varig smertestillende effekt er et spørsmål om læring og avlæring. Ved å lære hvordan på bevege kroppen for at den skal helbrede seg selv kan man redusere og helt fri seg fra kroniske smerter. Vi går fram med gradvist økenede belastning og en oversikt over det store bildet, stressfaktorer, evne til sinnsro og balanse.

Bevissthet og bevegelse er de største medisinene i det indre medisinskapet vårt.